VOLOP Brabant van start

Na een lang traject vol gesprekken met de provincie Noord Brabant en diverse Brabantse gemeenten werd op 1 maart 2019 groen licht gegeven voor ons pilotproject VOLOP Brabant. Ondersteund door de provincie mogen we de VOLOP aanpak naar vier middelgrote Brabantse gemeente brengen die veel last ervaren van leegstand.

De VOLOP aanpak uitrollen naar andere Brabantse steden

VOLOP Brabant is een pilot project. Leegstand invullen met lokale initiatieven is hierbij het instrument om bij te dragen aan de aantrekkelijkheid en toekomstbestendigheid van deze steden. Het consumentengedrag verandert; men koopt makkelijk en eenvoudig op internet en minder vaak in de fysieke winkel. De reden om een bezoek te brengen aan de binnenstad is hierdoor veranderd.  Een stad welke een verzamelplaats is van enkel winkelconcepten sluit hier niet op aan. Eerst was de stad een plek om te kopen, nu wordt de stad meer en meer gezien en gebruikt om elkaar te ontmoeten, om verrast te worden met nieuwe concepten en om te beleven. Naast de traditionele winkelconcepten heb je dus ook andere invullingen nodig. Hierbij kunnen lokale initiatieven een grote rol spelen. Deze initiatieven hebben immers een uniek en eigen karakter met een bijzondere maatschappelijke impact. Kortom, zij geven de stad een eigen gezicht!

In ruimt twee jaar tijd zullen wij in vier Brabantse steden de VOLOP aanpak gaan uitrollen. Alle ervaringen en lessen uit Den Bosch nemen wij mee. Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen van harte dat deze Bossche aanpak ook elders verschil gaat maken!