De Nieuwe Kunstruimte – STOK

Stichting STOK (Stedelijk Overleg Kunstenaars) is een gevestigde naam en is niet alleen bekend bij de Bosschenaren maar ook bij kunstliefhebbers buiten onze stad. Eind 2018 moest stichting STOK definitief hun vaste pleisterplaats in het Kruithuis verlaten en naarstig op zoek gaan naar een nieuw pand. Na een half jaar zoeken, heeft STOK nu via VOLOP Den Bosch een nieuwe ruimte aan de Pastoor de Kroonstraat 18-20.

Den Bosch heeft op dit moment te weinig tentoonstellingsruimtes, zeker voor jonge kunstenaars. Verjonging is een taak, evenals verbreding. “We willen de professionele kunstenaars in de stad aanmoedigen zich aan te sluiten bij STOK. Wij behartigen hun belangen. Dit moet een levendige plek voor de Bossche kunst worden, met lezingen en optredens” aldus Oscar Schrover.

‘De Nieuwe Kunstruimte’ staat er met deftige plakletters op de vensters. Sinds enkele maanden is deze locatie, in het hartje van de stad, de plek voor Actuele Bossche kunst. Met in totaal tweehonderd vierkante meter oppervlakte is er veel ruimte. Maar gezien het succes wil ‘De Nieuwe Kunstruimte’ in de toekomst uitbreiden door ook de benedenruimte van het pand te gaan gebruiken.

Oscar wil zoveel mogelijk kunstenaars betrekken bij de stad, kunst op een laagdrempelige manier toegankelijk maken, en nu in dit winkelpand lijkt dat zeker te lukken. De officiële opening op 22 september 2019 werd druk bezocht en na een inspirerend woordje door raadslid Pieter Paul Slikker en een toost, werd de eerste expositie een feit.

Dank aan eigenaar Holland Immo Group en beheerder Colliers International Vastgoed voor de samenwerking.

Adresgegevens

De Nieuwe Kunstruimte