De Pijp Leer & ambachtencentrum

Het leer & ambachtencentrum brengt ambachten terug in het straatbeeld

De consument koopt online, dat is niets nieuws. Maar de stad blijft een plek om elkaar te ontmoeten en dingen te beleven. Daar moeten we echter wel onze centra anders voor gaan inrichten. Daarom zijn we bij VOLOP zo blij met dit prachtige initiatief van Jacqueline Groen.

Jacqueline is een echte vakvrouw. Ze maakt van leer prachtige producten. Loop je bij de Pijp binnen dan komt de lucht van leer je tegemoet en zie je overal om je heen lappen leer in allerlei maten en kleuren. Jacqueline heeft haar werkatelier gevestigd in het pand aan het Burgemeester Loeffplein 63 (aan de passage naar parkeergarage de Tolbrug). Je kunt bij haar zelf je tas of schort samenstellen en ook zien hoe ze haar vak uitoefent. Een tas gekocht bij Jacqueline bezorgt je naast garantie voor een uniek exemplaar ook een prachtige herinnering. Zo’n aankoop, zo persoonlijk, dat vergeet je niet meer!

Jacqueline heeft in haar pand ook ruimte gemaakt voor een mooi maatschappelijk initiatief: ‘Met je Hart’. Eenzame ouderen uit de buurt komen er iedere woensdagochtend koffie drinken. Een gezellig moment dat voor veel van deze ouderen het lichtpuntje in de week is.

De Pijp laat goed zien hoe je ondernemen kunt combineren met ambachten, kunst en ook maatschappelijke impact. De Pijp dankt haar naam aan de voormalige volksbuurt die hier begin jaren ’60 gesloopt is om plaats te maken voor de huidige bebouwing. Sinds 2017 is er weer volop leven in dit stukje stilgevallen Bossche binnenstad!

Mede mogelijk gemaakt door samenwerking met eigenaar Aberdeen Real Estate, technisch beheermaatschappij BNP Paribas Real Estate en leegstandbeheerder Gapph b.v.

Periode: juni 2017 – december 2019 

Adresgegevens