Kleurraak

Een walhalla aan kleur door initiatief Kleurraak

Het werk van textielkunstenares Anne van den Heuvel springt eruit door de gebruikte stoffen en kleuren. Prachtige en unieke werken, ontworpen en vervaardigd door haarzelf. Wandtapijten, scheidingswanden en kleinere woonaccessoires met een verscheidenheid aan kleuren, imago en textuur. Ze werkt met eigentijdse vakmanschapstechnieken. Anne werkte vanuit haar thuisatelier en wilde altijd al een keer in haar eigen stad een plek vinden. Via VOLOP lukte het en is Anne nu gevestigd aan het Burgemeester Loeffplein 63. Hier kun je binnenlopen om kennis met haar te maken, te zien hoe ze werkt en haar vele unieke producten te bewonderen.

Een grote weefgetouw laat meteen zien wat er hier gebeurt. Het maakt niet uit wanneer je binnenloopt er valt altijd iets te beleven. Neem nou het bijzondere project ‘Gespreksstof’. Een kunstproject waar elke Bosschenaar aan mee mag doen. Het doel: samen mooie kunstwerken maken en tijdens het creëren in gesprek raken, zo ontstaat letterlijk en figuurlijk ‘gespreksstof’.

Anne: “Ik begon het project eind 2015 met een aantal muzen, dat zijn inspiratiebronnen voor kunstenaars. In een ‘gespreksstof-sessie’ werden mijn muzen gefotografeerd terwijl deze door mij geïnterviewd werden. Tijdens zo’n twee uur durende gespreksstof-sessie nemen mensen vanzelf lichaamshoudingen aan. Daar ontstonden wel 500 foto’s per sessie uit. Van elke muze werk ik één beeld uit. Eerst in foto, vervolgens in tekening, daarna in patroon en uiteindelijk in een kunstwerk.”

Gespreksstof laat zien hoe je kunst laagdrempelig bij de mensen kan brengen, hen kan laten participeren en hoe er al doende nieuwe ontmoetingen en vriendschappen ontstaan. Dus loop gerust eens binnen en laat je verrassen door het prachtige werk, de kleuren, de stoffen en garen maar vooral door Anne zelf!

Mede mogelijk gemaakt door samenwerking met eigenaar Aberdeen Real Estate, technisch beheermaatschappij BNP Paribas Real Estate en leegstandbeheerder Gapph b.v.

Adresgegevens