Pop Up Galerie Grang de Paul Art 

Sharlon Maria, de stuwende kracht achter dit mooie pop up concept, was de allereerste die VOLOP benaderde om hem te helpen bij zijn zoektocht. Vanaf dat moment heeft Sharlon in vier verschillende panden zijn pop up galerie mogen vestigen. Gestart in een klein pand aan de Stoofstraat groeide hij na 1,5 jaar door naar een grotere locatie in de Pastoor de Kroonstraat.

Na 2 jaar was het tijd voor de volgende stap, namelijk een nog groter pand op de Handelskade. Daar kon hij zijn galerie voluit laten zien en laten groeien tot een professionele expositieorganisatie met internationale allure. Daarna trok Sharlon in het voormalige Sissy Boy pand in de Arena. En daar klopte het helemaal. Vele bezoekers die spontaan binnenliepen en kunst konden bewonderen van de steeds wisselende exposities.

Het concept van Sharlon heet Grang de Paul Art, en is genoemd naar zijn ouders. Het doel is een laagdrempelig podium te bieden aan kunstenaars. Deze kunstenaars hebben vaak  kunstacademie als achtergrond of zijn autodidact. De bijzondere kunst die zij produceren heeft een professioneel niveau. Het is een eerlijk podium waar iedereen een kans krijgt.

Iedere 6 weken een ander thema, een nieuwe expositie en een officiële opening. Dit brengt leven in de stad, en zorgt voor verrassing. Zeker toen Sharlon naast de H&M gevestigd was, was er erg veel aanloop. Na het shoppen liepen moeders met dochters spontaan binnen en raakte in gesprek met de kunstenaars om vervolgens met een voldaan gevoel weer richting huis te gaan. En dat is nu precies waar wij ons hard voor maken!

Sharlon kwam met zijn concept vaak in het nieuws, zelfs landelijk!

Samenwerking met eigenaar van pand aan de Stoofstraat, Pastoor de Kroonstraat, Handelskade en Burgemeester Loeffplein, BNP als tussenpersoon en Gapph b.v.

Adresgegevens
  • Grang de Paul Art
  • Burgemeester Loeffplein 56
  • 5211 RX Den Bosch
  • Periode: dec 2013 – mrt 2019