Atelier4Hoog

Gonny Sierig vroeg VOLOP om hulp om haar maatschappelijke initiatief voor mensen met een smalle beurs van de grond te krijgen. Haar prachtige idee houdt in dat mensen van verschillende afkomst elkaar eens per week treffen en samen leren naaien en kleding te verstellen. Uit alle lagen van de bevolking: oud, jong, autochtoon, allochtoon, vrouwen en ja, ook mannen, kunnen hier met hun brei- of haakwerkjes hun eigen kleding maken of verstellen. Iedereen is welkom. Gonny heeft de materialen, de machines en helpt waar nodig. Deelname is geheel gratis!

Het concept heeft een los-vast-karakter, met een open inloop. Belangrijk is dat mensen elkaar ontmoeten en leren kennen. De meesten hebben veel ellende meegemaakt, leven in een isolement, zonder werk, zonder geld. Bij Gonny kunnen ze hun gedachten verzetten en helpt men elkaar weer op weg.

Haar initiatief heet Atelier4hoog. Waar die naam vandaan komt? We vonden Babel (voorheen De Muzerije) bereid om dit mooie initiatief huisgenoot te maken. Ze hebben nu een eigen plek op de vierde verdieping, met uitzicht op onze Sint Jan!

Thema’s zijn zelfredzaamheid, verbinden, ontmoeten, plezier maken. Ook biedt zij haar project aan voor kinderfeestjes als mensen deze niet zelf kunnen bekostigen. De drempel is laag omdat er gewerkt wordt met een open inloop systeem.

Dank aan de Muzerije dat zij dit initiatief een plek hebben willen geven!

Periode: november 2014 – januari 2019

Periode: nov 2014 – nov 2019